pondělí 5. července 2010

Metafyzická konference na Strahově

K bilanci v sobotu skončené konference Metaphysics: Aristotelian, Scholastic, Analytic bude asi třeba se ještě vícekrát vrácet. Naneštěstí neměl Strahov ani KTF UK připojení na internet (na rozdíl od palestinských území v Betlémě) a tak jsem nemohl vkládat průběžné zápisy z konference. A co neudělám hned stěží doženu zpětně. Chtěl bych jen říci, že již teď se z ohlasů zdá, že se jednalo o fenomenální úspěch. Nejen, že jsme "zde" v Praze měli výrazný vzorek nejlepších současných světových metafyziků, ale že řada z nich výslovně ocenila vyspělost české filosofické scény. Na konferenci kromě mě vystoupil Roman Cardal, Petr Dvořák, Lukáš Novák, David Peroutka, Prokop Sousedík, Stanislav Sousedík a David Svoboda; ze Slovenska vystoupil prof. Peter Volek, přínosem byli ale i ti, kteří se účastnili diskusí, např. Lubos Rojka. Všem budiž díky!


(Takto momentálně Filosofický sál nevypadá, je v rekonstrukci)

2 komentáře:

  1. ahoj Dane, a budete to teda nějak vydávat? Zvlášť by mě zajímalo, jestli nejsou už teď k dispozici česky ty české příspěvky (zvlášť Petra Dvořáka, ale i další). Já už se budu muset fakt naučit pořádně anglicky, slibuju... zatím to stačilo tak na pokec u piva s tím italským historikem filozofie, co tam byl. a povedlo se vám něco udělat s tou akustikou, hučením repráků a mikrofonem?

    OdpovědětVymazat
  2. Něco málo, ale zřejmě to tak úplně nestačilo, Tuomas Tahko nám to na svém blogu vytknul. Vydávat to budeme, o české příspěvky si prosím napiš nám jednotlivě. Petr Dvořák byl naprosto brilantní, má můj hluboký obdiv, sleduji totiž jeho presentace už léta (často vystupujeme na společných konferencích), bylo to vždy výborné a je to pořád lepší!

    Díky, že sis našel čas a přišel ses na nás mrknout.

    OdpovědětVymazat