úterý 9. března 2010

Bill Gates a populační kontrola

Z různých zdrojů mi přichází odkazy na proslov Billa Gatese na konferenci Technology, Entertainmnent, Design. Video se týká Gatesovy bohulibé snahy nalézt nový zdroj energie, který by neprodukoval skleníkový plyn CO2. Podle Gatese je tento zdroj třeba vynalézt do r. 2020, aby do r. 2050 byla produkce CO2 nulová (což je sám o sobě zvláštní cíl, vzhledem ke komplikované produkci a lapání CO2 v zemské atmosféře, viz wiki, ale budiž).

Bill Gates ovšem ve svém proslovu jen tak mimochodem pronese následující šokující větu:

"Svět má dnes 6.8 miliard lidí a směřuje k tomu mít 9 miliard. Jestliže se nám opravdu podaří práce s novými vakcínami, zdravotní péčí a reprodukční zdravotní službou, možná snížíme tento počet o 10 až 15 procent."

To zní jako masová nedobrovolná sterilizace. ... což je zločin.

Celé video je i na oficiálním kanálu TEDu.

1 komentář:

  1. Gatesova výroku si povšiml A. B. na násl. stánkách (odkaz jsem získal z www.prolife.cz):

    http://www.prvnizpravy.cz/zpravy/ze-zahranici/bill-gates-priznal-vakciny-maji-snizit-populaci/

    Problém je s následujícími tvrzeními:

    1. "Důvod, proč byl Gates ve svém projevu tak otevřený, je dán zřejmě výběrem publika. Přednáška se totiž konala v rámci konference TED (Technology, Entertainment, Design), což je elitní nezisková nadace, která se specializuje na přednášky veřejně známých osobností. ... Běžný člověk nemá šanci se na ně dostat, účastnický poplatek za konferenci je totiž šest tisíc dolarů."

    Od r. 2006 jsou TED přednášky na oficiálním kanálu youtube, je nesmyslné, že by Gates mluvil důvěrně pro vybrané publikum.

    2. "panika kolem prasečí chřipky byla vyvolána proto, aby následně podávaná vakcína posloužila dlouhodobým cílům environmentalistů, kteří se netají touhou zredukovat počet lidí na planetě."

    Ne všichni environmentalisté jsou proti striktní ochraně lidského života. A naopak někteří obhájci lidského života (žel ne všichni!) jsou i obhájci ochrany života obecně - např. Jan Pavel II, Benedikt XVI. a velmi výrazně Bartolomeos I, patriarcha konstantinopolský.

    OdpovědětVymazat