čtvrtek 18. března 2010

Codex Allimentarius a populační kontrola

Celosvětově prosazovaná potravinová norma Codex Allimentarius je prý taktéž namířena k redukci obyvatel naší Země (od 1.1.2010 platná i v ČR). Zde je přednáška vznášející obvinění.

Myslím si, že tato obvinění jsou nadsazená. Nezdá se pravděpodobné, že by nějaká skupina lidí usilovala o důsledné, cílené a organizované vyhlazování obyvatel a že by si toho zatím téměř žádný odborník nevšiml. Pravdou nicméně je, že i sebemenší pervertování jednotného světového potravinového systému stačí k populační kontrole. Zneužití tohoto systému je nesmírně nebezpečné. Stačí mírně navýšit normy některých zdraví škodlivých látek a snížit normy některých zdraví prospěšných látek a důsledky se v globálním měřítku jistě projeví. Není třeba ničeho tak dramatického jako je úplný zákaz potravinových doplňků.

Jen tak namátkou jsem si našel, že v jablkách smí být stopové množství až 33 druhů pesticidů. Mnohé z nich jsou ve studii Greenpeace označovány za nebezpečné. Navíc mi není jasné, proč běžné potraviny obsahují nejrůznější konzervanty, barviva, a jiné přísady, které buď prokazatelně škodí anebo mohou škodit, přičemž (když člověk hledá) lze dané potraviny často získat za srovnatelnou cenu a při srovnatelné trvanlivosti, bez chemických přísad.

Žádné komentáře:

Okomentovat